25 LET V GROBU

V grobu gre mrtev človek v času 25 let kar skozi nekaj faz. V prvi noči začne telo razpadati okoli trebuha in spolnega organa. Trebuh in spolni organ sta človeku nekaj najpomembnejšega v življenju in zelo se trudi, da zadovolji potrebe obeh, toda kakšen absurd – prav ta dva mu bosta uničila življenje na tem in na onem svetu, ga oddaljila od Allaha, s.w.t., in prva razpadla.

Telo se nato obarva v zeleno barvo, čeprav se je polepševalo z uporabo različnih kozmetičnih sredstev. Tokrat se bo zadovoljilo le z eno barvo po celem telesu.

Drugi dan začnejo razpadati še drugi notranji organi: jetra, pljuča, črevesje,…

Tretji dan se iz telesa začne sproščati neprijeten vonj.

Po enem tednu se telo začne “napihovati“, kar je še posebej vidno na obrazu, očeh, jeziku in licih.

Po desetih dneh se napihnejo trebuh, želodec in črevesje.

Po dveh tednih začnejo izpadati lasje.

Po petnajstih dneh pa zelena muha začuti vonj umrlega z razdalje 5 km in kmalu za tem črvi prekrijejo celotno mrtvakovo telo.

Po šestih mesecih od telesa ne ostane nič drugega razen okostje.

Po petindvajsetih letih se to okostje spremeni v prah, razen enega malega dela kosti, ki se nahaja na koncu hrbtenice.

To je, dragi moji, telo, kateremu posvečate toliko pozornosti – in to telo bo na koncu vseeno razpadlo, razen telesa šehida.

Ne dovolite si, da vam življenje mine samo v naslajanju in zadovoljevanju telesnih strasti. Naj vam obisk pokopališč postane navada. Allahov Poslanec, s.a.w.s., je pokopališče Bekijo obiskoval vsak teden. Prav tako je znano, da je ukazal na obiskovanje pokopališč: “Najprej sem vam prepovedal obiskovati pokopališča, a sedaj vam to dovoljujem. Obiskujte jih, ker vas bo to spomnilo na smrt.“

“Pri času! Človek zares izgublja – razen tistih, ki verujejo in opravljajo dobra dela, ki drug drugega usmerjajo k resnici, ki drug drugemu svetujejo potrpežljivost.“ (Sura Čas, Kur’an)