KDO SMO

Kdaj je nastala resnica-haq?

Neuradni začetek je bil 12. oktobra 2006 z osnutkom strani resnica.tk. Alim Hasanagić je samoiniciativno prevzel pobudo, da bi začel ustvarjati internetno stran z versko vsebino v slovenskem jeziku z namenom predstavitve Islama slovenski javnosti.

V medsebojnem druženju z mladinci je prišlo do ideje, da bi resnica.tk dobila svoj novi naslov www.resnica-haq.com. Prvi sestanek je bil 6.1.2007, na katerem smo se dokončno dogovorili o tem, kakšna bo stran, vsebina, videz pa tudi postavitev adekvatnega strežnika www.hitrost.com. Po tem sestanku je hvala vzvišenemu Allahu stran dobila svoj zagon in namen, zaradi katerega je bila ustvarjena.

Kdo smo?

Smo člani dveh društev za promocijo islamske kulture v Sloveniji – RESNICA-HAK in EL-IMAN. Spletno stran upravlja pretežno mladina (govorimo o osnovnošolcih, dijakih, študentih ipd.). Člane imamo po celi Sloveniji in vedno sprejmemo nekoga, ki nam želi pomagati. Število članov se vedno spreminja, saj imamo člane, ki so vedno aktivni, člane, ki se vključijo v naš krog samo enkrat, člane, ki nam samo pomagajo pri izdelavi člankov, pa tudi take, ki prispevajo download material s svojimi e-maili. Vsi smo po veroizpovedi Muslimani in skušamo slediti Poslancu Muhammedu, s.a.w.s., v vseh življenjskih pogledih. Izključno sledimo Kur’anu (Koranu) in sunnetu (suni) – temu v terminologiji rečemo: Ehlus-sunnet wel-džema’at (tej dogmi so sledile prve tri generacije Muslimanov in vsi muslimanski učenjaki).

Ali sprejemamo nove člane?

Naša ekipa je vedno z odprtimi rokami sprejela pomoč. Število članov ni omejeno. Lahko nam pomagate: pri izdelavi spletne strani, pri prevajanju, pri pisanju, s pošiljanjem novic, novih knjig (v pdf. ali doc. formatu), ilahij, linkov z zanimivo vsebino na naš e-mail itd. Če ste za to, nam lahko pomagate tudi z oglaševanjem (vizitke, CD/DVD-ji, zloženke ipd.). Smo ekipa, ki pozitivno sprejema vse oblike kritik. Če vidite na naši spletni strani napako, napačno preveden hadis, material, ki ni islamski, nam sporočite na naš e-mail. Najbolj nam boste pomagali, če boste širili novico, da nekje za devetimi gorami obstaja spletna stran, ki je v slovenščini in ki govori o Islamu.

Če ste zainteresirani in bi nam radi pomagali, nas kontaktirajte…

Namen in naši cilji

Glede na to, v kakšnem okolju in času živimo, kjer so Muslimani in njihova vera napadeni z vseh strani, so naši cilji in nameni s spletno stranjo jasni:

– predstaviti islam slovenski javnosti v pravi in avtentični luči

– razbiti stereotipe o islamu

– odgovoriti na vprašanja (nejasnosti) in aktualne dogodke, ki se dogajajo v zvezi z Islamom (terorizem, problemi današnje mladine in napačna interpretacija Islama po svetu in v medijih)

– demistificirati vse zablode, laži in hujskanja, katera se nepravično povezujejo z islamom ali muslimani.

– boriti se proti problemom društva; drogi, alkoholu, prostituciji, igrah na srečo ipd.

– oživiti sunnet (prakso) Allahovega Poslanca Muhammeda

– poklicati nemuslimane v islam

 

Vsa zahvala pripada samo Allahu dž.š. naj je Božji mir in blagoslov na zadnjega poslanca Muhammeda s.a.w.s.