ODGOVOR UPORABNIKU LANDWEHRMANN

V ime Allaha, Milostnega, Usmiljenega!

Pravi Allah s.w.t. v Kur’anu: »On želi narediti svojo luč vidno, čeprav to ni po volji nevernikom.« (9. sura, 32. ajet) Danes smo priče neverjetni organizirani kampanji proti Islamu, ki poskuša na vse možne načine ugasniti plamen Allahove vere. Da, da! Nekateri poskušajo čisto nedolžno s članki po internetu, z oddajami po radiu, s filmi na televizijah… Nekateri sovražniki pa poskušajo na najhujše načine z metanjem bomb na naše nemočne brate in sestre, s posiljevanjem naših mater, z ubijanjem novorojenčkov… Naj je na vse njih Allahovo prekletstvo! Amin (usliši)!

Mogoče malo trd začetek, a vendar resničen. Ta članek namenjam nekemu blogerju na rtvslo.si, ki se je odločil objaviti blog z naslovom »Islam – religija miru in ljubezni?«. Njegov vzdevek je Landwehrmann. Celoten blog si lahko preberete na naslednji povezavi. Zanimivo, kaj vse nemuslimani poskušajo narediti, da bi oskrunili svetost naše svete knjige, Kur’ana.

Najprej bi rad povedal, da ne pišem ta blog, ker je omenjeni pljuval po Islamski skupnosti in po tem kakšne metode koristijo ti ljudje, da bi prišli do džamije, ampak pišem zaradi žaljenja Kur’ana. Landwehrmann se ni lotil načina, da bi pljuval po njem, ampak se je lotil na nek zelo zanimiv način opisati, kako se Kur’an »ne ujema« z Ustavo RS in Splošno deklaracijo človekovih pravic.

Že na samem začetku opazimo, da bloger nima razčiščenih pojmov, kaj je to džamija. Očitno si ta oseba predstavlja, da Muslimani imamo džamije, ki so veeeeeliki objekti in molilnice, ki so majhni. No, pa to ni res! Te vse molilnice so džamije (mesdžidi) in že mali otrok bi razumel, da če bi se širile (kot bloger sam omenja) neke čudne ideje v teh »molilnicah«, da bi se to že sedaj opazilo, ker verjeli ali ne, če muftija da hutbo (pridigo po domače), jo mora vsak imam v Sloveniji prebrat na petkovi molitvi! Tu opazimo, da je bloger naredil napako že na začetku in ponavadi, ko berete neko knjigo in opazite, da vam nekdo laže ali pa dela napake takoj na začetku, ga takoj označite za lažnivca, ampak še vseeno pojedli smo šele smetano, lotimo se vroče čokolade.

No, preden se je lotimo, poglejmo najprej kakšna je ta skodelica navzven. Fenomenalno pranje možganov! Idealne slike je dal bloger na svoj članek! Res »ni da ni«. Zadel je v NULO. Na začetku da nekega malega, ki mu bo avto očitno povozil roko. Nato pa nekega mudžahida s Kur’anom v roki. Subhanallah (Slava Allahu), res, super! Za konec pa se lahko posladkamo s sliko nekega šiita, ki je ves krvav, ker se tolče po glavi z nožem. In da ne omenjam video! Ta je šele bomba, ki ga je pripravil nek slovenski ekstremni nacionalist (ups, a sem rekel ekstremni…). Kolikor vem, sta obe sliki iz Irana (deček in krvavi šiit), čeprav nisem siguren za dečka. Sedaj pa eno pomembno vprašanje za blogerja. A ti sploh veš kdo so šiiti, da jih ulema ne obravnava kot Muslimane? Ampak dobro pustimo to, lotimo se čokolade preden se ohladi.

Vsak človek (ne glede na veroizpoved) bi lahko s svojo »povprečno« pametjo sklepal, da v večini ajetov, ki jih navaja Landwehrmann, Allah govori o ONEM svetu (bolj natančno Džehennemu – Peklu), a ne o TEM. Ko pa omenja ajete o džihadu, pa dela napako, ker Allah govori o OBRAMBNEM boju in ne o pozivu, da vsak (slovenski) Musliman vzame motorko in pokolje vse nemuslimane, ki so okoli njega! Še potrebno je omeniti, da se nekateri ajeti nanašajo na ISLAMSKI DRŽAVO in ne na katerokoli. A da ne omenjam samo tega, da jih je vzel popolnoma iz konteksta in da ni bil sposoben pogledati en ajet višje in en nižje. Subhanallah! Vsak njegov odstavek bom kopiral in ga tudi razložil.

Prvi ajet, ki ga bloger nalepi je:

Koran, 2. sura, 216. ajat: »Predpisano vam je bojevanje, čeprav ga ne marate. To, česar ne marate je morda dobro za vas, kar ljubite je morda vaša poguba. Bog ve, česar vi ne veste.«
Njegov komentar: Ustava RS, 63. člen: Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

V komentarju od Ibn Kesira piše v prvi povedi za omenjeni ajet: »To je ukaz od Allaha, naj gredo Muslimani v borbo (džihad), da bi odbili sovražnika od ozemlja Islama.« A ni tu jasno, da Allah govori o OBRAMBNEM boju in da govori o ISLAMSKI državi in ne o vsesplošnem pozivu v vojno?! Subhanallah, poznam več kot 100 Muslimanov in toliko Muslimank, ki se Kur’ana držijo do zadnje besede in nihče od njih do sedaj ni razumel tega ajeta na tak način! Poleg tega pa da ne govorimo o tem v kakšnem kontekstu je bil ajet objavljen! Estagfirullah!

 

Koran, 4. sura, 56. ajat: »Vse, ki ne verjamejo našim znamenjem, bomo resnično pražili na ognju! Brž ko se jim bo koža prežgala, jo bomo nadomestili z novo; naj izkusijo pravo trpljenje! Alah je zares mogočen in moder!«

Splošna deklaracija človekovih pravic, 5. člen: Nihče ne sme biti podvržen mučenju ali okrutnemu, nečloveškemu ali ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju.
Ustava RS, 18. člen (prepoved mučenja): Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju.

Tukaj bi že slepi videl, da govori ajet o ONEM svetu in ne o TEM, da Allah govori o Peklu! Po mišljenju blogerja očitno Muslimani veliko pečemo na žaru. Haha! Še nekaj je zelo zanimivo, da v ajetu piše  »Brž ko se jim bo koža prežgala, jo bomo nadomestili z novo«. Naj mi bilo kdo pove, kako za vraga bi Musliman nadomestil kožo nekoga drugega? Očitno pri nas »laufajo« plastične operacije. V komentarju Ibn Kesira jasno piše: »Allah Vzvišeni govori, kako bo kaznoval v peklenskem ognju tiste, ki ne verujejo v Njegove ajete in odvračajo od Poslanca, s.a.w.s.«

 

Koran, 4. sura, 74. ajat: »Zato naj se na Alahovi poti bojujejo tisti, ki jim ni žal žrtvovati življenja na tem svetu za oni svet. Gotovo bomo obilno nagradili vsakogar, ki se bojuje na Alahovi poti – pa naj zmaga ali izgubi življenje.«

Ustava RS, 63. člen: Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik RS, 131. člen: Kdor koga naklepoma napelje k samomoru ali mu pomaga pri samomoru in ta stori samomor, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

Ne mislim porabljati svojih besed za brez veze. Podobno bi napisal kot v točki ena.

 

Koran, 5. sura, 33. ajat: »Tiste, ki se vojskujejo proti Alahu in njegovemu poslancu in ki delajo nered na zemlji, kaznujte tako: bodisi jih ubijte ali križajte bodisi jim odsekajte eno roko in nasprotno nogo ali pa jih izženite iz dežele! S tem bodo ponižani na tem svetu, na onem svetu pa jih čaka hudo trpljenje.«

Splošna deklaracija človekovih pravic, 5. člen: Nihče ne sme biti podvržen mučenju ali okrutnemu, nečloveškemu ali ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju.

Ustava RS, 17. člen (nedotakljivost človekovega življenja): Človekovo življenje je nedotakljivo. V Sloveniji ni smrtne kazni.

Ustava RS, 18. člen (prepoved mučenja): Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju.

Ker je komentar v Ibn Kesirovem Tefsirju predolg, ga bom skrajšal, a vseeno ohranil njegovo bistvo. Preden se tega lotim bi rad povedal, da bi bilo »fer« od blogerja, da bi citiral še ajet po 33. in sicer: »Izvzemite tiste, ki se pokesajo, preden jim določite kazen in vedite, da Gospod odpušča in je milosten.« (5. sura, 34. ajet). Sami presodite, zakaj avtor tega ni navedel. V komentarju piše, da je omenjeni ajet bil objavljen neki skupini iz plemena Urejna ali plemena Akl, a da se v splošnem nanaša na malikovalce. Govori se o tem, da je skupina osmih ljudi prišla Poslancu, s.a.w.s., da sprejme Islam in da jim klima v Medini ni odgovarjala  pa so zboleli pa jim je Poslanec, s.a.w.s., svetoval, naj gredo z njihovimi pastirji med kamele in naj pijejo njihov urin in mleko. Skupina se je strinjala in so dejansko tudi ozdraveli. Ko so ozdraveli, so zapustili Islam, pobili pastirje (omenja se, da so jim pri tem izkopali oči), ukradli kamele, delali nared na poti in posiljevali ženske. Poslanec, s.a.w.s., je naročil, naj se jih ujame in privede do njega. Potem pa so jim naredili zgoraj omenjeno v ajetu. Spet omenjam, da piše v Tefsirju: »Vodja Muslimanov lahko določi usodo tistega, ki potegne svoje orožje na Muslimane…« Spet govorimo o ajetu, ki se nanaša na ISLAMSKO državo, a tudi na islamski zakonik v ISLAMSKI državi, če lahko temu tako rečem.

 

Koran, 5. sura, 73. ajat: »Neverniki so tisti, ki govore: Gospod je eden od trojice! Bog je en sam! Če ne bodo prenehali s takšnim govorjenjem, bo neznosno trpljenje resnično doseglo vsakogar med njimi, ki bo ostal nevernik.«

Ustava RS, 4l. člen (svoboda vesti): Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno. Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

Tukaj pa ne razumem nečesa. Ali mogoče ne razumem ajeta ali pa 41. člena? Allah, s.w.t., govori tukaj o kazni za nevernike na Onem svetu. Kaj je tu čudnega? Ali bloger slučajno misli, da je to ukaz za Muslimane, naj trpinčijo nemuslimane? Komentar iz Tefsirja sploh ni potreben.

 

Koran, 8. sura, 65. ajat: »O, glasnik vere! Spodbujaj vernike k boju! Če bo med vami dvajseterica vzdržljivih, boste premagali dvesto nevernikov. Če vas bo sto, boste premagali tisoč nevernikov, saj ničesar ne razumejo.«
Ustava RS, 63. člen: Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik RS, 385. člen: Kdor poziva ali ščuva k napadalni vojni, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Očitno bi rad avtor vse Muslimane označil za kriminalce in jih dal v zapor. Zanimivo! Spet podobno bi nakladal kot v »prvi točki«.

 

Koran, 9. sura, 5. ajat: »Po koncu svetih mesecev pobijajte mnogobožce, kjer jih le najdete! Zasužnjujte jih in obkoljujte, povsod jim pripravljajte zasede! Če se skesajo in začnejo moliti in dajati miloščino, jih pustite pri miru, zakaj Alah zares odpušča in je milosten.«

Kazenski zakonik RS, 373. člen: Kdor z namenom, da bi popolnoma ali deloma uničil kakšno narodnostno, etnično, rasno ali versko skupino, ukaže pobijati njene člane ali jim povzročati hude telesne poškodbe ali hudo izpodkopavati njihovo telesno ali duševno zdravje…, se kaznuje z zaporom najmanj desetih let ali z zaporom tridesetih let.

Spet podobno kot v »prvi točki«.

 

Koran, 40. sura, 70.-71. ajat: »Tisti, ki oporekajo Knjigi in razodetju poslancev, bodo spoznali posledice, ko bodo vkovani v verige, z okovi okoli vratu.«

Splošna deklaracija človekovih pravic, 4. člen: Nihče ne sme biti držan ne v suženjstvu ne v tlačanski odvisnosti; suženjstvo in trgovina s sužnji v kakršnikoli obliki sta prepovedana.

Tukaj bom citiral celotni kontekst objavljenega ajeta in boste vsi lahko videli, da ajet ne govori o suženjstvu niti o bilo kakšnem mučenju na Tem svetu! Kako nekdo poskuša »farbati« slovensko javnost! Naj nas Allah obvaruje. Celotni kontekst od 69. do 76. ajeta:

»Mar ne vidiš tistih, ki razpravljajo o Božjih znamenjih? Kam se obračajo? Tisti, ki oporekajo Knjigi in razodetju poslancev, bodo spoznali posledice, ko bodo vkovani v verige, z okovi okoli vratu. Angel jih bo vlekel skozi vrelo vodo, nato pa jih bo cvrl v ognju. Vprašal jih bo: ‚Kje so tisti, ki ste se jim klanjali namesto Gospodu?‘ ‚Izgubili smo jih iz oči,‘ bodo odgovarjali. ‚V resnici se sploh nismo nikomur klanjali!‘ Glejte, tako Gospod pušča nevernike v zablodi. Tako se vam godi, ker ste bili na zemlji neupravičeno razbrzdani in ošabni. Stopite skozi vrata PEKLA, za večno boste ostali v njem! O, strašno bivališče ošabnih!« (40. sura, 69.-76. ajet) Čeprav prevod peša (kar je normalno), lahko vidimo iz besede, ki sem jo povečal, na kaj se točno to nanaša. Tu se je avtor izkazal kot velik lažnivec, saj je navedel, da se tu govori o suženjstvu, medtem ko se govori o kazni na Onem svetu.

 

Koran, 47. sura, 4. ajat: »V boju sekajte glave nevernikov, vse dokler ne oslabite njihovih vrst! Ujetnike zvežite, potem pa jih velikodušno osvobajajte ali pa zahtevajte odkupnino, dokler traja bojevanje. Tako ravnajte! Ko bi Alah hotel, bi se jim maščeval, toda želi vas skušati med seboj. On ne bo izničil del tistih, ki umrejo na njegovi poti.«

Kazenski zakonik RS, 387. člen: Kdor s kršitvijo pravil mednarodnega prava spravi drugega v suženjsko ali njemu podobno razmerje ali ga ima v takem razmerju, kupi, proda, izroči drugi osebi ali posreduje pri nakupu, prodaji ali izročitvi take osebe, ali ščuva drugega, naj proda svojo svobodo ali svobodo osebe, ki jo preživlja ali zanjo skrbi, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Ufff…Nabral sem si že toliko let zapora, da sem nehal šteti. Najprej ta ajet spet govori o napadu na ISLAMSKO državo in njeni OBRAMBI! Halo! Pa ni to Star Gate! Nismo mi Ori. Haha! Kar se tiče suženjstva, je stvar zelo enostavna. To je vojna. V ajetu se navaja, da imaš pravico ujetnike osvoboditi ali pa za njih zahtevati odkupnino, kar je bilo v tistem času nekaj popolnoma normalnega, saj so veliki islamski vladarji za odkup iz ujetništva zahtevali, naj se osvobodi PAR muslimanskih ujetnikov za tisoče neverniških! Tako da: Grešiš, fant! Grešiš!

 

Koran, 69. sura, 30.-31. ajat: »Zgrabite ga in okujte ga z okovi, potem ga nenehno cvrite na ognju!«
Koran, 69. sura, 32.-33. ajat: »Zvežite ga še z verigo, dolgo sedemdeset vatlov, ker ni veroval v silnega Boga.«

Splošna deklaracija človekovih pravic, 5. člen: Nihče ne sme biti podvržen mučenju ali okrutnemu, nečloveškemu ali ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju.
Ustava RS, 18. člen (prepoved mučenja): Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju.
Kazenski zakonik RS, 376. člen: Kdor v nasprotju s pravili mednarodnega prava ukaže ali stori proti vojnim ujetnikom tale dejanja: poboje, mučenje, nečloveško ravnanje, povzročanje velikega trpljenja ali kršitev telesne neokrnjenosti ali zdravja…, se kaznuje z zaporom najmanj desetih let ali z zaporom tridesetih let.

Spet smo tam, dragi kolega. Spet! Poglej kakšno neumnost navajaš: »Kdor v nasprotju s pravili mednarodnega prava ukaže ali stori proti vojnim ujetnikom tale dejanja…« Subhanallah! Kako slepa so neka srca! Kako slepa! Pa ti meni pokaži, kje se tukaj govori o vojnim ujetnikom! Pokaži mi to! Drugič ko se boš »dobronamerno« lotil opozoriti slovensko javnost na nekaj takega, preberi celoten Kur’an, a če tega ne moreš pa vsaj 3, 4 ajete prej in po ajetu, ki ga boš navedel za dokaz proti Islamu! Celoten kontekst se jasno vidi od 25. do 37. ajeta: »Kdor pa bo prejel svojo knjigo v levo roko, bo dejal: ‚Ko vsaj ne bi dobil svoje knjige v roko in ko vsaj ne bi izvedel za svoj dolg! Ko bi me vsaj smrt pokončala! Bogastvo mi ne koristi, izgubil sem moč!‘ ‚Zgrabite ga in okujte ga z okovi, potem ga nenehno cvrite v ognju! Zvežite ga še z verigo, dolgo sedemdeset vatlov, ker ni veroval v silnega Boga in ker se ni zavzemal, da bi nahranil siromaka. Zato danes tukaj nima iskrenega prijatelja, jedel pa bo samo pomije, hrano nevernikov’« Jasno je, da se govori o Sodnem dnevu!!! V Tefsirju pa piše: »V zgoraj omenjenih ajetih Allah, dž.š., govori o stanju bednikov v trenutku, ko bo nekomu od njih na Sodnem dnevu data knjiga njegovih del v levo roko.« Kdo koga tu farba?

 

Najbolj ironično od vsega tega je ena stvar! Ko berete komentarje bloga, vidite, da so ljudje dejansko nasedli! Seveda jih ni veliko, ampak že to, da je nekdo napisal »super blog« ali pa »petka«, je sramota za človeški um, da je sposoben nasesti taki laži.

Zadeva mi da misliti! Mogoče pa Landwehrmann ne sledi svojih strasti! Mogoče pa sledi Novo zavezo, ker je sam v komentarjih omenil, da je kristjan. Hmmm…

V Novi zavezi (1 Korinčanom, 9: 19-24) Pavel govori o tem, da je dovoljeno vse narediti, skozi dela in besede, da osvojiš človeška srca (da jih spreobrneš – celo lagati!). Spodbuja svoje privržence, naj postanejo taki kot so tisti, katerim pridigajo, in naj pokažejo svojo lažno podobo, da jih spreobrnejo. V 22. verzu piše: »Vsem sem postal vse, da bi jih nekaj zagotovo rešil.« Pavel pa tudi omenja v Filipljanom 1:18: »A kaj za to! Da se le, pa naj bo na kakršen koli način že, iz preračunljivosti ali v resnici, oznanja Kristus. To mi je v veselje in mi tudi bo v veselje.« Pavel gre pa še dlje od tega v Rimljanom 3:7: »Če pa se je Božja resnica povečala zaradi moje laži, v njegovo slavo, le kako me zadeva obsodba, da sem grešnik?« Biblija nam pa sporoča, da naj bi Jezus rekel: »Gorje vam, pismouki in farizeji, hinavci, ker ste podobni pobeljenim grobovom, ki se na zunaj zdijo lepi, znotraj pa so polni mrtvaških kosti in vsakršne nečistosti. Tako se tudi vi na zunaj kažete ljudem pravične, znotraj pa ste polni hinavščine in nepostavnosti.« (Matej, 23:27-28)

 

Tu dajem še video, ki govori o tej temi (7 minut).