Vi, ki verujete v Allaha, s.w.t., in Njegovega Poslanika, s.a.w.s.

Islam in življenje sta povezana. Brez Islama sploh ni življenja. Življenje brez Islama je prazno in nesmiselno. Allah s.w.t. pravi v suri Al-Maida, v tretjem ajetu:

 

„…Sedaj sem vam izpopolnil vašo vero in vam naklonil blagoslove. Jaz sem hotel, naj bo Islam vaša vera…“

 

Stvarnik vsega je izbral Islam za vse ljudi. Ali bomo začeli gledati na Islam kot na rešitev naših problemov, ali pa se bomo še naprej obračali k ostalim sistemom. Moramo se motivirati in se vrniti našemu izvoru, Islamu. Zapomni si, da smo nova generacija Muslimanov in obvezno je za vsakega od nas, da postane orodje v rokah Allaha, s.w.t., in pomaga predstaviti svetu Islam, na način kakor nam je On, s.w.t., ukazal.

 

 

ZGODOVINA UMMETA

 

Resnica o državi je, da ni bilo vedno tako, kakor je danes. To ugotovimo, samo če pogledamo zgodovino. Obstajala je le ena država in ni bilo meja med pokrajnami. Imeli smo enega samega voditelja. Kje je danes takšen voditelj? Kje je danes kalif? Včasih so se verniki borili za kalifom. Kalif je bil ščit ummeta. Kje je danes ta ščit?

 

Islamski kalifat leta 750

 

Leta 1917 je ministerski predsednik Velike Britanije, zatem ko je vkorakal v Jeruzalem izjavil: „Križarske vojne so končane.“ V istem letu je šel francoski general na grob Saladina, kateri je v križarskih vojnah premagal križarje in osvobodil Palestino in Sirijo. Ta francoski general je šel na njegov grob v Damask in ga brcnil, nato pa še rekel: „Zbudi se Saladin. Mi smo tukaj.“

 

Kako so nam lahko naredili kaj takega? Prižgi televizijo in kaj vidiš? Vidiš svet poln žrtev in generacije, ki trpijo. Naš ummet (ljudstvo) je nazadoval.

 

Pojdimo na začetek prejšnjega tisočletja in poglejmo, kako je bilo takrat. Od ene strani do druge strani je Islam vladal svetu. Prihajali so k Muslimanom po vse rešitve. Od matematike do biologije. Nevernice so oponašale naše sestre, kajti želele so biti tako spoštovane, kakor so Muslimanke. Sovražniki Islama so želeli tekmovati s Kur`anom in poizkušali so napisati suro podobno kur`anskim. Vsi so pogoreli, nobenemu ni uspelo in veliko med njimi je bilo takih, da so rekli: Ešhedu en la illahe ilallah, we ešhedu enne Muhammeden resulullah.

 

Ker jim niti na bojišču, niti kako drugače ni uspevalo, so se neverniki združili in se zarotili tako, da so spremenili mišljenje Muslimanov ter naredili razkol med nami.

 

Ummet se je začel potapljati leta 1917, ko je John Belford obljubil Palestino Židom in 31 let kasneje se je njegova obljuba uresničila. Britanija in Francija sta razdelili muslimansko zemljo.

 

V dvajsetih letih 20. stoletja se je pojavil navečji izdajalec Islama – Mustafa Kemal. Ukinil je kalifat, prepovedal je vsa pravila, katera je postavil Allah, s.w.t. Ampak ni se ustavil pri tem! Ukinil je ezan v arabščini, prepovedal je nošenje hiđaba za naše sestre. Vsi islamski prazniki in tudi islamski koledar je bil preklican. Arabsko abecedo je zamenjal za latinsko. Tako je poskrbel za to, da so bile naslednje generacije izgubljene in pretrgal vezi z islamskimi koreninami.

 

Največji izdajalec Islama – Mustafa Kemal Ata Türk

 

Leta 1924 je bila naša država uničena. Stoletja planiranja nevernikov so se uresničila Pretrgali so našo povezavo in zastrupili naše znanje. Začetek konca se je začel in korak za korakom so razdelili našo zemljo.

 

Leta 1921 Saudska Arabija in Iran, naslednje leto Egipt in leta 1932 Irak. Leta 1945 Jordanija, Indonezija, Libanon in Sirija. Dve leti kasneje osamosvojitev Indije. Muslimani so zahtevali islamsko vlado, zato so jim dali Pakistan. Ampak to je bila napačna resolucija, ki je bila daleč od rešitve.

 

Nato so leta 1948 Židi ustanovili svojo židovsko državo. Pojdimo malo nazaj. Leta 1901 so neverniki prišli do sultana Abdul Hamida in mu ponudili ogromno vsoto denarja za Palestino. On jim je odgovoril, da ne da niti majhnega koščka Palestine Židom, kajti Palestina ni njegova, da jo lahko deli, ampak pripada ummetu, čigar kri je bila prelita, ko smo branili to ozemlje. Če nekega dne islamska država razpade, boste najbrž dobili to zemljo zastonj. Nadaljeval je, da dokler je on živ, da si da raje iztrgati srce, kakor pa da iztrga Palestino od ozemlja kalifata.

 

Abdul Hamid vladal od leta 1876 do 1909

 

Leta 1960 Somalija, Nigerija, Kuvajt in Alžirija. Leta 1964 je bila ustanovljena PLO z Jaserjem Arafatom, čemur so se močno uprle ZDA.

 

Nato so napadli še komunisti v Afganistanu, ampak iskreni mudžahedini so se borili in pregnali Ruse. Potem pa so se začeli spopadati med sabo. Homeini je prišel z obljubo o islamski državi, vendar je nikoli ni izpolnil. Kmalu zatem sta bila Iran in Irak v vojni in na miljone Muslimanov je umrlo. 10 let so Muslimani ubijali Muslimane. Zakaj? Zaradi interesov „zahoda“. Na koncu ni bilo resolucij. Danes je Iran demokratična država, Muslimani v Iraku pa še vedno trpijo. Subhanallah. Kje je emir ummeta?

 

Še eno desetletje je minilo. Poglej v zaliv in poboje Muslimanov. Na milijone Muslimanov umira, ampak se nihče ne odzove na njihov klic pomoči.

 

Nato v devetdesetih še genocidi nad Muslimani. Bosna, Kosovo, Čečenija, Dagestan. Začelo se je novo tisočletje, ampak nič se ni spremenilo na bolje. Samo še na slabše. Vojne v Afganistanu in Iraku samo potrjujejo, kaj si želijo neverniki. Zavladati nad našim ummetom. Kaj bomo storili? Na vseh nas leži odgovornost. Ali bomo spremenili tok zgodovine, ali pa bomo postali zgodovina!

 

ODLOMEK IZ RAZPRAVE O DŽIHADU, NAPISANE OKOLI LETA 1105

 

Sedaj vam mora biti jasno, da je prav vaša dolžnost, da greste v boj za vero. Še posebej so to dolžni storiti vsi vladarji, kajti Allah s.w.t. jim je zaupal življenje podložnikov in jim ukazal, da gledajo na njihovo korist in branijo muslimanska ozemlja. Nujno je, da vladar vsako leto posveti vse svoje moči vojni z neverniki, da jih preganja z zasedenih ozemelj in poveljuje vsem muslimanskim vodjam, da bi tako poveličeval Božjo besedo in ponižal „vero“ nevernikov. Na ta način bi sovražnike Allahove vere odvrnil od tega, da bi si spet zaželeli podobnega vojnega pohoda. Zelo smo začudeni nad tem, da nekateri vladarji kljub vsemu mirno in zadovoljno živijo, čeprav prihaja do tako grozotnih stvari, kot je ta, da neverniki zasedejo deželo in morajo nekateri svojo domovino zapustiti, ali pa živeti ponižani pod jarmom nevernikov z vsem hudim, kar tako stanje prinaša: pokoli, suženjstvo in trpinčenje, ki ne preneha ne ponoči ne podnevi. (Odlomek iz dela Al Sulamija, iz Damaska, objavljen leta 1966 v Journal asiatique, avtorja Sivana)