Demokracija: Pokvarjen način življenja

demokracija-pokvarjen-nacin-zivlEna od različnih vrst pasti, katere Iblis uporablja, da bi množice zapeljal stran od pravilne poti, je demokracija. Ljudje morajo spoznati, da je demokracija zelo nevarna prevara.

Lažne poti so sredstva za odvračanje od Allahove poti in zaradi tega se moramo zavedati, katere te poti so in tudi raziskati, kako škodljive so lahko za našo odrešitev na onostranstvu. Iblis je rekel:

فَبِعِزَّتِكَ لَأُغۡوِيَنَّهُمۡ أَجۡمَعِينَ

„Pri tvoji Moči! Zagotovo jih bom vse zapeljal na stranpot“ (38:82)

Koncept demokracije zamenjuje obstoj božanske zakonodaje tako, da pozicijo predpisovanja (kaj je legalno in kaj ilegalno) prevzema človek. Demokracija sama sebe predstavlja kot zagovornico svobode in sekularne identitete, zaznamuje pa jo dvoličnost in brutalna ideologija, ki za dosego svojih ciljev ne izbira sredstev.

Termin ‚demokracija‘ izvira iz grških besed ‚demos‘ in ‚kratos‘, ki simbolizirata bistvo tega, kar demokracija je. Jedro in fundament te religije je verovanje, da je oblast vedno v rokah ljudi, božanske lastnosti pa se pripisujejo tistim, ki naj bi bili primerni za pozicijo določanja zakonov – zakonodajna oblast. Rezultat tega je neupoštevanje božanskih zakonov, kar je za Boga herezija in blasfemija. Allah pravi:

أَفَحُكۡمَ ٱلۡجَـٰهِلِيَّةِ يَبۡغُونَ‌ۚ وَمَنۡ أَحۡسَنُ مِنَ ٱللَّهِ حُكۡمً۬ا لِّقَوۡمٍ۬ يُوقِنُونَ

„Mar si želijo, da bi se jim sodilo kot v poganskem času? Kdo je boljši sodnik od Allaha?“ (5:50)

Ti demokratični režimi svojo zlo ideologijo s silo širijo v druge države in vsi mi smo priče brutalnim vojnam, v katerih pobijajo, pohabljajo in mučijo nedolžne moške, ženske in otroke. Zaradi divjih pokolov, katere je z namenom, da vzpostavi “svobodo“ in demokracijo, povzročila vojaška invazija, mora veliko število družin bežati iz svojih domov. Za mnoge bo to le skeptično mnenje z namenom omalovaževanja demokratičnih načel in podcenjevanja njenih “dosežkov“, ampak samo pogledati moramo v ilegalno invazijo Iraka in Afganistana pod pretvezo širjenja demokratičnih vrednot in lahko opazimo opustošenje, katerega je povzročila.

ظَهَرَ ٱلۡفَسَادُ فِى ٱلۡبَرِّ وَٱلۡبَحۡرِ بِمَا كَسَبَتۡ أَيۡدِى ٱلنَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعۡضَ ٱلَّذِى عَمِلُواْ لَعَلَّهُمۡ يَرۡجِعُونَ

„Na kopnem in na morju je nastal nered zaradi človeških del. Allah jim daje s tem okusiti kazen za njihovo početje, da bi se morda poboljšali.“ (30:41)

Tiste, ki sledijo demokraciji kot načinu življenja, a trdijo, da so muslimani, se obravnava kot odpadnike od islama, saj demokracija nasprotuje samim temeljem islama. Allah pravi:

إِنَّ ٱلدِّينَ عِندَ ٱللَّهِ ٱلۡإِسۡلَـٰم

„Za Allaha je islam edina prava vera.“ (3:19)

وَمَن يَبۡتَغِ غَيۡرَ ٱلۡإِسۡلَـٰمِ دِينً۬ا فَلَن يُقۡبَلَ مِنۡهُ وَهُوَ فِى ٱلۡأَخِرَةِ مِنَ ٱلۡخَـٰسِرِينَ  

„Če kdo hoče drugo vero namesto islama, je On ne bo sprejel! Na onem svetu bo eden izmed poražencev.“ (3:85)

Na svetu ni prostora za demokracijo ali za kakršenkoli drug sprevržen način življenja. Prostor je samo za islam v njegovi najčistejši obliki, brez odvzemanja in dodajanja. Islam je od dneva, ko je bil preko Muhammeda, naj sta Allahov mir in blagoslov z njim, razodet celemu človeštvu, dovršen in takšen bo ostal vse do Sodnega dneva.

Zadnje svarilne besede so od Gospodarja svetov:

مَا تَعۡبُدُونَ مِن دُونِهِۦۤ إِلَّآ أَسۡمَآءً۬ سَمَّيۡتُمُوهَآ أَنتُمۡ وَءَابَآؤُڪُم مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِہَا مِن سُلۡطَـٰنٍ‌ۚ إِنِ ٱلۡحُكۡمُ إِلَّا لِلَّهِ‌ۚ أَمَرَ أَلَّا تَعۡبُدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُ‌ۚ ذَٲلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ وَلَـٰكِنَّ أَڪۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ

„Maliki so zgolj prazna imena, ki ste si jih izmislili vi in vaši predniki. Allah ni razkril nobenega dokaza o njih. Sodstvo pripada le Allahu. On je zapovedal, da častite le Njega. To je edina prava vera, a večina ljudi tega ne ve.“ (12:40)