Od zablode do resnice – islam

islam-zabloda-resnicaZ vsemi bi rad delil svojo življenjsko izkušnjo, kako sem sprejel Islam, oziroma kako sem se vrnil v Islam, kajti Muhammed, s.a.w.s., v enem od hadisov, katerega je od njega prenesel Ebu Hurejre, r.a., pravi: »Vsak otrok se rodi v naravni veri (v Allaha, s.w.t.), pa ga njegovi starši vzgojijo v juda ali oboževalca ognja ali kristjana.« Zahvaljujem se Allahu, s.w.t., da me je usmeril na pravo pot, ker brez Njegove pomoči bi še vedno živel v zablodi.

Moje prejšnje življenje ni bilo nič kaj vzorno. Živel sem nemoralno, obiskoval nočne klube in se gibal med ljudmi, ki so mi bili v tem podobni. Živel sem razuzdano in bil povsem navezan na užitke in strasti. Nočem ovinkariti, zato bom povedal direktno, da boste videli, kako neskončna je milost Allaha, s.w.t., do človeka, v tem primeru do mene.

Kot najstnik sem zapadel v slabo družbo, kjer smo uživali alkohol in droge, predvsem marihuano. Mladostniška leta sem preživel večino časa omamljen in v bistvu sploh nisem bil človek. Bil sem žival. Živel sem, kakor da sem mrtev. Nisem imel morale, oziroma je bila zelo nizka. Nisem poznal obveznosti do ničesar, razen do tega da sem zadovoljeval svoje strasti in slasti. Spoštoval nisem nikogar, ampak sem gledal le nase in svoje potrebe. Takrat nisem bil človek. To šele sedaj opažam, ker sem zadovoljeval le potrebe svojega telesa, ne pa duše. Človek pa nisi s telesom, ampak z dušo.

Po letih takšnega življenja me je vse to uživanje začelo dolgočasiti. Ničesar ni bilo, kar bi me lahko razveselilo, postajal sem melanholičen, na trenutke že prav depresiven. Začel sem se spraševati: »Ali je to res končni cilj v življenju? Samo uživanje in zadovoljevanje potreb telesa.« Še naprej sem užival marihuano in živel isto življenje, vendar se je v meni nekaj korenito spremenilo. Začel sem iskati.

Najprej v samem sebi. Skušal sem najti globlje, resnično bistvo življenja. Začel sem se zavedati, da mora obstajati nekaj, kar je našim očem skrito. Tega občutka nisem poznal in bil mi je na začetku zelo čuden, saj sem se takim stvarem posmehoval, vendar mi je občutek sledil ves čas in kjerkoli sem bil. Začel sem brati knjige o duhovnosti. Zanimale so me vse religije, od budizma do krščanstva. Iskal sem tisto religijo, katera bi mi ustrezala, v katero bi se lahko vključil, a sem še vedno ostal izgubljen. Bil sem zmeden ob vsem tem, da so vse te veroizpovedi nepopolne in da je vsaka od njih sama sebi nasprotujoča.

Potem sem nekega dne srečal nekega znanca, s katerim se nismo veliko družili, vendar se poznava že dolgo. Pogovor je nanesel na duhovnost, religije, obstoj Boga in tako dalje. On je musliman že od rojstva, čeprav je tudi malo skrenil s prave poti. Začel mi je govoriti o Islamu, o katerem nisem vedel skorajda nič, ker nisem našel veliko literature o naši Veri. V lokalni knjižnici sploh ničesar?! Vzbudil je zanimanje v meni in začel sem brskati, kje bi našel kaj o tej naši prelepi Veri. Ta, sedaj mu lahko tako rečem, brat mi je dal tudi naslov vaše spletne strani.

Tako sem se prvič zares srečal z Islamom. Začel sem brati članke na internetnih straneh. Prebral sem skoraj vse, na kar sem naletel. Nekega dne sem našel stran, na kateri je prevod celotnega Kur`ana. Začel sem brati in čedalje bolj me je vleklo v Islam. Vse se mi je zdelo povsem logično in nobene besede ali stavki si niso nasprotovali.

Kakor vidite do Islama nisem prišel v enem dnevu, nisem ga sprejel iz danes na jutri. Iskanje Resnice me je pripeljalo v Islam, ker jo edino on predstavlja. Nisem takoj prvi dan rekel, da bom musliman. Ta postopek je v meni trajal nekaj časa. Islam sem najprej spoznal, nato pa sprejel.

Tako sem našel tisto, kar sem iskal. Nehal sem uživati alkohol in mamila ter začel razmišljati. Da, začel sem uporabljati svojo pamet. Elhamdulillah, nisem več žival; postal sem človek. In upam da bom to tudi ostal, InšAllah. Islam mi je rešil življenje. Seveda ne pravim, da je bilo vse tako lahko, kakor je napisano v zgornjih vrsticah in še danes ni. Zavedam se, da Šejtan preži na mojo šibkost na vsakem koraku, vendar se mu z Allahovo, s.w.t., pomočjo upiram.

Zahvaljujem se Allahu, s.w.t., za vse, kar mi je dal dobrega. Zahvaljujem se Allahu, s.w.t., da me je usmeril na pravo pot in ga prosim, da me obdrži na njej.