Milijon in pol Američanov sprejelo Islam

muslimani-zda-amerika-islammPred dnevi je najmočnejša televizija na svetu CNN objavila novico o prestopu Američanov v Islam po 11. septembru 2001. leta. Po CNN-u je po 11. septembru v Združenih državah Amerike veliko število Američanov sprejelo Islam.

Muslimani so Ameriko obiskali že pred 10. stoletjem. O tem je pisal muslimanski zgodovinar in geograf, Abdul Hassan ‚Ali ibn Al-Hussain Al-Masudi (871-957), v svoji knjigi Muruj adh-dhahad wa maadin al Dževher, v kateri je zabeležil, da je muslimanski navigator, Haš Haš ibn Said ibn Eswed iz Kordobe, leta 889 iz pristanišča Delba (Palos) prečkal Atlantik in pristal na neznani celini. Podobno je zabeležil Ebu Bekr ibn Umar Al-Gutiyya. Zapisal je, da je leta 999 Ibn Faruk iz Granade prečkal Atlantik. Nekateri se s tem ne bodo strinjali. Rekli bodo, da je prvi Musliman, ki je obiskal tla današnjih ZDA, bil Yuba Suleiman Diallo, Senegalec, katerega so trgovci kot sužnja pripeljali leta 1731. Zgodovino bomo pustili za neko drugo priliko. Današnja novica je povezana z 21. Stoletjem, točneje po 11.9. Pred dnevi je najmočnejša televizija na svetu CNN objavila novico o prestopu Američanov v Islam po 11.9.2001.

V sklopu omenjene novice so bile objavljene številne izpovedi Američanov, ki so govorili, da so, ko so iskali odgovore o Islam po šokantnem napadu na Ameriko, dobili odgovore, ki so jih napotili k sprejetju Islama. CNN navaja, da je v ZDA okrog 6 milijonov Muslimanov, od katerih je milijon tistih, ki so sprejeli Islam. CNN ni iznesel točne podatke o številu Američanov, ki so po 11.9.2001 sprejeli Islam, ampak se je zadržal s tem, da je število veliko. Z isto temo, kot CNN, se je ukvarjala še ena ugledna ameriška televizija. Beseda teče o kanalu NBC News. Po informacijah NBC News-a je po napadu veliko število Američanov želelo izvedeti več o Islamu. Veliko so iskali knjige in druge pisane, avdio in video materiale.

Povečano zanimanje za Islam je potegnilo za seboj posledico, da se je na deset in več tisoč Američanov odločilo sprejeti Islam. NBC News navaja konkretno številko o številu Američanov, ki leto sprejmejo Islam: »Po 11. septembru čez 20 tisoč Američanov letno sprejme Islam.« Po zaslugi hitremu porastu števila Muslimanov v zadnjih letih NBC navaja, da je danes v Združenih državah Amerike med 7 in 8 milijonov Muslimanov, od katerih je veliko število Američanov, ki so v zadnjih letih sprejeli Islam.