Napovedi v Kur’anu

Ohranitev faraonovega telesa

Faraon je na sebe gledal kot na božanstvo. Ko ga je Musa (Mojzes) poklical, da bi verjel v Allaha, mu je ta odgovoril z obrekovanjem in z grožnjami. Enak aroganten odnos do Musa je ohranil, vse dokler ni videl, da njemu in njegovim ljudem grozi smrtna utopitev.

V Kur’anu piše, da se je Faraon spreobrnil takoj, ko se je soočil s to Allahovo kaznijo:

 

»In popeljali smo sinove Izraelove čez morje. Za petami so jim bili faraon in njegova vojska, preganjali so nedolžne. Ko pa se je faraon začel utapljati, je zaklical: ‚Verjamem, da ni drugega boga razen tistega, v katerega verujejo sinovi Izraelovi. Predajam mu se (Jaz sem od Muslimanov)!’« (Kur’an, 10. sura, 90. ajet)

 

Toda spreobrnitev v zadnjih minutah njegovega življenja ni bila sprejeta, ker ni bila iskrena.

Kot lahko najdemo zapisano v Kur’anu, je Allah vzkliknil:

 

»’Šele zdaj?! Prej pa se nisi pokoraval in si sejal razdor! Danes bomo rešili tvoje truplo, da bo opozarjalo tiste, ki bodo prišli za teboj. Mnogi ljudje pa so resnično ravnodušni do naših znamenj!’« (Kur’an, 10. sura,  91. in 92. ajet)

 

Podatek, da bo Faraonovo telo služilo kot znamenje za poznejše generacije, si razlagamo, kot da njegovo telo ne bo propadlo. Truplo se nahaja v muzeju »The Royal Mummies Chamber« v Kairu.