Izjava glede streljanja na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu

Včeraj smo bili priče nekemu čudnemu in zaskrbljujočemu dogodku, ki se je zgodil na sarajevskih ulicah. Nek mladenič, kot lahko vidimo na uradnih posnetkih bosanskih portalov, je streljal na ameriško veleposlaništvo v Sarajevu.

Naša administracija čuti potrebno po tem, da iznese uradno stališče našega portala kot tudi društva, saj bodo mediji v teh dneh uporabili vsa sredstva, da ponovno popljuvajo islam in muslimane, še posebej pa neko skupino, katera v šeriatski terminologiji sploh ne obstaja – tako imenovane “vehabite“ oziroma “vehabije“. Potrebno je poudariti, da so se vsi portali v Bosni in Hercegovini (ne glede na dogmatično prepričanje) odrekli tega dejanja in jasno navedli, da dejanje nima nikakršne podpore z njihove strani.

Dejanje, ki se je pripetilo včeraj, je produkt osebnega razmišljanja in postopanja (tj. jemanja stvari v svoje roke), ki nima zveze z nobeno skupino muslimanov. Dejanje ima ime in priimek in naj se na le-to tako tudi gleda, ne pa da se bo v bodočih dneh na (slovenskih) spletnih straneh, časopisih in televizijah blatilo neko skupino ali na splošno vse muslimane.

Islamski portal Resnica-Haq obsoja to dejanje, ki je v nasprotju z interesi muslimanske skupnosti na področju BiH in drugod.

Potrebno se je vprašati: Če muslimani od tega dejanja nimajo nikakršne koristi, le kdo jo potem ima? Starejši ljudje radi rečejo: “Ko se nehaj zgodi, poglej, kdo ima največ koristi od tega, in ugotovil boš, kdo je to storil, oziroma bil povod za to.“