Zelo dolgo si že želim prestopiti v vero Islam

R.R.: Imam eno prošnjo 🙂 Zelo dolgo si že želim prestopiti v vero Islam. Sedaj sem krščanske vere in rada bi jo spremenila. Zanima me, kako lahko to naredim in na koga se lahko obrnem za pomoč. Naredila bi vse, kar bi bilo potrebno, ker mi je to res velika želja 🙂 Zelo se veselim vašega odgovora. Hvala 🙂

Odgovor:

Zelo smo veseli, ko vidimo, da se vse več ljudi v Sloveniji odloča za monoteistično religijo – islam.

Posameznik postane musliman, ko iskreno izgovori besede dveh pričanj:

– Ešhedu en la ilahe illallah (Pričam, da ni drugega resničnega boga razen Allaha,)

– we ešhedu enne muhammeden abduhu we rasuluhu (in pričam, da je Muhammed Njegov suženj in Njegov odposlanec.)

Ker je potrebno osebi, ki bi želela sprejeti islam, pojasniti še določene elemente islama (verovanja, prakse, odgovoriti na morebitne nejasnosti itd.), kar pa bi zahtevalo ogromno časa, da bi se prav vse pojasnilo v nekem strjenem odgovoru, bi vas prosili, da se osebno oglasite pri nas in da tudi posledično sprejmete javno islam. Ne skrbite, niste prva oseba, ki se sooča s tem, veliko (novih) muslimanov in muslimank se je že pred vami oglasilo pri nas in sprejelo islam. Priložili vam bomo tudi literaturo, da se boste lažje učili o predpisih islama.

Najbolje bo, da najprej pokličete na 041-514-427 in poveste, da vas islam zanima in da bi ga radi sprejeli (lahko pa se v večernih urah takoj oglasite na naslovu: Dunajska cesta 190, Ljubljana).