Arabščina in recitiranje Kur’ana (Korana) – Kje?

Sestra Muslimanka: „Esselamu allejkum ve rahmetullah ve barakatuhu. Mene zanima, če imate ure pouka učenja arabskega jezika, oziroma Kur’ana (Korana) za ženske osebe. Če imate, bi prosila, da mi sporočite, kje, kdaj, katere dneve in uro. Hvala. Da vas Allah nagradi s svojo milostjo.“

 

Odgovor:

We alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu!

Učenje arabščine je možno samo v Ljubljani (trenuten naslov: Koprska ulica 2A, Vič). Trenutno nimamo nekih organiziranih seans arabskega jezika, ampak stvari bolj ali manj potekajo na privatnem nivoju (glede na to da so vsi učitelji moškega spola, nekaj takega ne obstaja za ženske). V prihodnosti nameravamo narediti tečaje na razrednem nivoju in jih tudi posneti – tako bodo lahko slovensko govoreči ljudje imeli priliko se naučiti arabščino kar preko interneta.

Učenje sufare in recitacije Kur’ana (Korana) za ženske osebe je možno na Jesenicah in v Ljubljani. Prva lokacija (Titova 68, Jesenice) ima sedaj »počitnice« (te so samo v poletnem času), sicer pa poteka učenje recitiranja Kur’ana vsako drugo nedeljo po podne molitvi (če ste blizu Jesenice, se lahko dogovorite z nami za privatno učenje, dokler ne minejo »počitnice«). V Ljubljani imajo sestre tudi sedaj dejavnosti; vsako nedeljo po podne molitvi je omogočeno učenje recitiranja Kur’ana (Korana).

Amin, naj ti Allah olajša pot iskanja znanja.