Sprejetje Islama in nemuslimansko ime

We alejkumu selam.

 

Zahvaljujemo se ti za vprašanje.

Človeku je potrebno zamenjati ime, če ima njegovo ime grd pomen. Znano je, da je Poslanec, s.a.w.s., zamenjal ime osebi, ki ji je bilo ime »Harb« (vojna), Abdul-Menat (suženj Menata – Menat je bil predislamsko božanstvo) in da ga je tudi zamenjal Jusufu b. Abdillahu b. Selamu, ki v svojem pripovedovanju pravi: »Meni je Poslanec, s.a.w.s., dal ime Jusuf.«

Potrebno je tudi zamenjati ime, če je oseba sprejela Islam, saj s sprejetjem Islama sprejme tudi islamsko identiteto, a Muslimanom je dolžnost, da se razlikujejo od drugače verujočih. Moška imena z zelo lepimi pomeni si lahko ogledaš na naslednji povezavi: Predlagamo, da si izbereš arabsko ime (ar.) – če si se odločil, ga zamenjati.

 

Moramo še omeniti, da če si sprejel Islam, da nas kontaktiraj, ker obstajajo bolj pomembne stvari od menjanja imena, kot so: pravilno verovanje v Boga (popolni monoteizem), vzpostavljanje 5 stebrov Islama (šehade, molitve (salat), posta, zekata in hadždža), obiskovanje džema’ata (skupnosti) v mošeji itd.

 

Dragi brat, vedi, da je Muhammed, s.a.w.s., rekel: »…Drži se džema’ata (skupnosti), ker volk pograbi oddaljeno ovco.« S tem je z besedo »volk« mislil na šejtana (satana – največjega sovražnika človeštva).

 

Upamo, da nas boš kontakrital (ker bi hoteli spoznati našega novega brata) in da smo ti odgovorili na vprašanje.